4 marzo 2014

Els jutges pro-consulta denuncien la publicació de les seves fotos del DNI a La Razón

Els jutges que van firmar el manifest defensant la legitimitat entorn del dret a decidir han presentat aquest dilluns una denúncia davant del jutjat de guàrdia de Barcelona per la vulneració de dades de caràcter personal contra els responsables que van publicar el dia 3 de març les seves fotografies dels DNI en un article del diari La Razón.

La demanda es referix a la doble pàgina del diari sota el títol “La conspiració dels 33 jutges sobiranistes”. En aquest article es pot comprovar que vint-i-nou de les trenta-tres fotografies corresponen a les del carnet d’identitat. A aquestes imatges només hi tenen dret el personal del cos de la policia espanyola o del Ministeri d’Interior. Per aquest motiu, els responsables de la publicació de les fotografies poden ser del diari, de la policia o del Ministeri d’Interior.

Els jutges a la denúncia demanen que es realitzi un registre informàtic de l’aplicatiu que gestiona les dades del DNI per tal de saber si algun funcionari públic hi ha tingut accés darrerament. Així, les fotografies es poden haver obtingut de forma il·legal, fet que comportaria un delicte de revelació de secrets. D’aquesta manera, la majoria de les imatges són les que apareixen al DNI, excepte algunes poques, que provenen d’actes públics o de publicacions oficials del Consell General del Poder Judicial.

El manifest de jutges signat per 33 jutges dóna legitimitat a Catalunya en relació al dret a decidir. Aquest afirma que “en el marc constitucional actual, interpretat a la llum de la normativa internacional i dels principis i drets fonamentals que la inspiren, és viable el legítim exercici del dret a la consulta que reclama de forma majoritària la societat catalana”. Segons aquests juristes el dret a decidir es pot exercir en l’actual marc constitucional “des d’una perspectiva dinàmica i viva, no sacramental, de la Constitució”.

L’Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia ens adherim al manifest dels jutges pel dret a decidir i donem el nostre suport incondicional.

Els jutges pro-consulta denuncien la publicació de les seves fotos del DNI

Text: Vilaweb, El País